Over mij


Graag stel ik mezelf hierbij kort even voor, zodat je een eerste indruk van mij krijgt. Mijn naam is
Marit Cornelissen en ik ben geboren in 1984, in Delft waar ik ben opgegroeid. Ik heb de vierjarige beroepsopleiding op HBO-niveau, Hypno- en Regressietherapie, afgerond op de TranceArt Academie in Den Haag. Deze opleiding wordt erkend door de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH) en het CPION.

Voordat ik dit ben gaan studeren, heb ik een hele weg afgelegd met verschillende studies en banen. Na mijn overgangsrapport van 4 naar 5 VWO, ben ik naar het Grafisch Lyceum in Rotterdam gegaan. Hier studeerde ik met veel plezier voor Grafisch Ontwerper. Helaas werd ik door omstandigheden ziek. Ik ontwikkelde namelijk een burn-out en had depressieve klachten. Mijn toenmalige therapeut heeft mij heel snel en effectief geholpen, waardoor ik anders in het leven ben gaan staan. Ik heb toen tegen mezelf gezegd: Dit NOOIT meer!!! De manier waarop ze me heeft geholpen, vond ik reuze interessant en vond het fantastisch dat iemand mij vanuit het diepste dal weer omhoog kon begeleiden! Vanaf toen ben ik gefascineerd geraakt door de psyche van de mens en wilde ik het liefst therapeut worden om andere mensen te kunnen helpen.

Toch was het blijkbaar nog niet de tijd om therapeut te worden. Nadat ik mijn diploma op het Grafisch Lyceum heb gehaald, ben ik een andere droom achterna gegaan. Ik wilde de wereld zien en stewardess worden! Ik heb daarvoor eerst toerisme gestudeerd aan de Hogeschool TIO in Amsterdam en heb erna een tijd gevlogen als stewardess voor verschillende luchtvaartmaatschappijen. Wat een ervaring was dat!

Na het vliegen heb ik meerdere, totaal verschillende, banen gehad. Ik ontmoette mijn man op vakantie in Maleisië en zijn we getrouwd op een prachtig eiland in Hawaii. In 2012 is onze eerste zoon geboren. Hij had veel extra zorg nodig in verband met onder andere een Taalontwikkelingsstoornis (TOS). Onze tweede zoon werd 4 jaar later geboren. Door de zorg van beide kinderen, heb ik in 2017, met liefde mijn toenmalige baan opgezegd om er volledig voor onze kinderen te kunnen zijn. Op het moment dat ik mijn baan heb opgezegd, sprak ik toevallig mijn therapeut van vroeger. Zij vertelde me over de TranceArt Academie. Uit nieuwsgierigheid ben ik op internet op zoek gegaan. Ik zag dat er al snel een open dag was, waarvoor ik me heb ingeschreven. Na de open dag op de TranceArt Academie, wist ik direct dat deze opleiding me op het lijf geschreven was! Het was de perfecte combinatie met de zorg voor de kinderen. Ik kon er volledig voor de jongens zijn en tegelijkertijd kon ik bouwen aan de toekomst waar ik al zo lang van heb gedroomd. Daarbij kon ik meteen mijn oudste zoon helpen, door hetgeen wat ik leerde, op hem toe te passen. Hij heeft er ongelofelijk veel aan gehad en enorme sprongen gemaakt in zijn ontwikkeling. Mede hierdoor, kon hij naar het regulier onderwijs!

In 2020 is het zusje van de jongens geboren en geniet ik volop van mijn prachtige gezin. Daarnaast is mijn droom uitgekomen en heb ik mijn eigen praktijk mogen opstarten: